Hledat
Filters

Domácí bramborové knedlíky bez vajec

Potřebné přísady:
  • 1kg brambor
  • 30dkg hrubá mouka
  • potravinářská folie
Postup přípravy:
  1. Je to jednoduché. Dáte vařit 1kg brambor jako na kaši. Rozšleháte je el. šlehačem a vysypete na vál kam jste si dala hrubou mouku, asi 30 dkg. Necháte trochu prochladnout ale ne moc, jen tak aby jste s tím mohla pracovat a uděláte vláčné těsto. Kdyby bylo moc řídké, přidejte mouku. Pak z těsta nakrájejte stejné dílky a vytvarujte válečky. Ty pak zabalte do potravinové folie a na koncích zavažte uzlík. Knedlíky propíchejte vidličkou a dejte do vařící vody vařit 20 min a hotovo. Ještě maličkost. Brambory osolte když se vaří, pak by vám těsto řídlo.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist