Hledat
Filters

Děrovaná buchta

Potřebné přísady:
  • 200 g cukru písek
  • 2 vejce
  • 4 dl mléka
  • 1 cukr vanilka
  • 10 lžic oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 g polohrubé mouky
  • (můžeme přidat ořechy,mandle,rozinky ale pak snížíme o toto množství mouku)

Krém:

  • 1 máslo (Hera)
  • 100 g cukr moučka
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce mléka
  • 1 ledové kaštany (nebo 50 g čokolády na vaření)
Postup přípravy:
  1. Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní a vařečkou zamícháme. Nalejeme do hlubšího pekáče vyloženého pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 160 °C do růžova - asi 25 min. Necháme vychladnout. Na krém umícháme máslo s cukrem a kakaem a přidáme v mléce rozpuštěnou teplou čokoládu. Šleháme, až vznikne řídký krém. Pak obráceným koncem vařečky naděláme hustě díry do vychladlé buchty (nemusí být studená) a krém pomalu a pečlivě zatíráme po povrchu do vzniklých děr. Nakonec můžeme posypat ořechy nebo mandlemi a dáme vychladit.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist