Hledat
Filters

Chleba v troubě - jednoduché, levné - zvládne každý

Potřebné přísady:
  • 270g žitné chlebové mouky
  • 270g hladké mouky
  • 2 kávové lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 lžička kávová olivového oleje může být ale i obyčejný
  • 380 ml vlažné vody
  • 2 kávové lžičky octa
  • 20 g droždí / dávám polovinu z kostičky droždí
  • 2 dc mléka smíchaného se lžíci sole na potírání chleba
  • alobal
  • Dále pak podle chutí nakrájíme česnek na plátky a vypracujeme do těsta nebo pórek , cibulka nebo nic jak kdo má chuť
Postup přípravy:
  1. Připravíme si mísu do té dáme všechny základní přísady mimo česneku nebo zvolených chuťových přísad.Všechno v mise prohněteme já hnětám klasický ručním hnětačem cca 3-5 min. Vál posypu hladkou moukou a uhněteme těsto na něj vyklopím a přidám česnek nebo jiné přísady . Vytvořím bochánek který z obou stran pomoučním hladkou moukou a dám do ošatky kynout stačí nějaká obyčejná na pečivo není nutné si kupovat speciální do ošatky můžete dát potravinářskou fólií aby se vám těsto nedostávalo do mezer ošatky . cca 1,5-2 hodiny většinou moc nehlídám zadělám těsto a až mám čas juknu a pak peču. Po nakynuti vyklopím na plech buď vyložený pečicím papírem a nebo teflonový. Do trouby vložím na dno kastrůlek s vodou a dám chleba péči na 180 stupňů v horkovzdušné troubě po třech minutách potřu již připraveným mlékem smíchaným se soli a nechám péct . po dešti minutách opět chleba potřu jakmile má chléb požadovanou barvu kůrky vezmu alobal a přikryji s ním vrchní část chleba a peču dál již nepotírám stáhnu troubu na 160 stupňů celková doba pečení je cca 50 min . Po upečení zabalím do utěrky a nechám zchladnout je výborný přeju dobrou chuť :-).
Pečivo

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist