Hledat
Filters

Cheesecake brownies

Potřebné přísady:

Na brownies část:

  • 85 g másla
  • 200 g tmavé čokolády (ideálně vysokoprocentní s minimálně 70% kakaa)
  • 120 g cukru
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 70 g hladké mouky

Na krém:

  • 250 g mascarpone (nebo krémového sýra, např. Philadephia)
  • 65 g cukru moučka
  • 1 žloutek
Postup přípravy:
  1. Formu o velikosti 25x25 cm si lehce navlhčíme a vyložíme pečícím papírem (lze použít i koláčovou formu asi 25 cm v průměru, brownies bude trochu vyšší a možná bude vyžadovat malinko delší pečení) . Troubu pustíme a nastavíme na 170°C (horkovzduch na 150°C).
  2. Máslo a čokoládu si ve vodní lázni rozpustíme a přesuneme do misky. Přidáme postupně cukr, celá vejce a mléko a vše vždy metličkou zapracujeme do těsta. Nakonec přidáme mouku a řádně promícháme. Těsto nalijeme (resp. napatláme) do formy.
  3. Na krém si vyšleháme mascarpone s cukrem a poté zašleháme i žloutek. Krémovou část lžící nebo stěrkou navrstvíme na čokoládové těsto (jde to poměrně dost těžko, obě části mají podobnou konzistenci, ale vrstvěte ledabyle) a na několika místech lehce promícháme, aby krém nebyl jen na povrchu, ale obě části byly tu a tam promíchány.
  4. Vložíme do trouby a pečeme 30-35 minut. Propečenost moučníku poznáme tak, že špejle je po vytažení v podstatě suchá, ale povrch se při pohybu ještě trochu klepe.
  5. Necháme zcela zchladnout, ostrým nožem nakrájíme na porce a podáváme.
  6. Vrstevní jednotlivých kousků, které jsou prokládány pečícím papírem (jak vidíte na fotkách), je sice efektní, ale dezert tak neskladujte, krémová část se lepí na papír patra nad sebou, takže by vám zbylo jen pár hezkých kousků a ostatní by byly více či méně rozpatlané…
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist