Hledat
Filters

Buchtičky s vanilkovým krémem - recept 1907

Recept z Česká škola kuchařská,rok 1907 Příprava je jiná, než jsme naučené a pokud by se do těsta dalo více cukru, byl by to výborný zákusek. Buchtičky jsou krásně nadýchané. Předpis neměl poměr mléka a mouky, tak jsem opět čarovala, ale myslím,že budete maximálně přisypávat mouku. Ještě jeden poznatek. Jak se buchtičky před pečením zalévají mlékem, možná je lepší vršek zpočátku zakrýt, protože spodek je ponořený a vršek se rychleji pálí. Já je chytla na poslední chvilku.

Potřebné přísady:

Buchtičky:

  • 15 dkg másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 2 dcl mléka
  • kvásek z 1 droždí ( 3 lžíce teplého mléka,1 lžička cukru,droždí)
  • kůra z 1/2 citrónu
  • 50 dkg polohrubé mouky
  • hrst rozinek
  • 5 lžic mléka s vanilkovým cukrem a 1 lžíce cukru,lžíce másla na zalití

Vanilkový krém:

  • 2 žloutky
  • 10 dkg cukru
  • 2 lžíce škrobu
  • vanilkový cukr nebo kousek vanilky
  • 4 - 5 dcl mléka
Postup přípravy:
  1. Zaděláme kvásek, utřeme máslo s vejci, cukrem, kůrou a přisypeme mouku. Zapracujeme kvásek a vlažné mléko. Těsto dobře propracujeme,dle potřeby přidáme mouku. Do těsta dáme rozinky a ještě propracujeme.
  2. Těsto není tuhé, ale vláčné. Necháme kynout. Z vykynutého těsta tvoříme malé buchtičky a klademe těsně vedle sebe do vymazané formy nebo malého pekáčku. Necháme znova asi 15 minut kynout.
  3. Ohřejeme mléko rozšleháme v něm máslo, cukr, vanilkový cukr a nalijeme na buchtičky. Pečeme při 185 st.asi 30 minut.
  4. Vanilkový krém:
  5. 2 žloutky
  6. 10 dkg cukru
  7. 2 lžíce škrobu
  8. vanilkový cukr nebo kousek vanilky
  9. 4 - 5 dcl mléka
  10. Žloutky, cukry a škrob utřeme přilijeme mléko, mícháme a vaříme do zhoustnutí.
  11. Můžete použít i vanilkový puding.
  12. Dobrou chuť!
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist