Hledat
Filters

Žampionový quiche

Potřebné přísady:
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g změklého másla
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • studená voda (cca 3-4 lžíce)

Žampionová náplň:

  • 600 g žampionů
  • 3 lžíce másla
  • 150 g smetany na vaření
  • 150 g mléka
  • 2 žloutky
  • 1 a 1/2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • šťáva z 1 citrónu
Postup přípravy:
  1. Těsto:
  2. Mouku osolíme a zpracujeme s máslem, žloutkem a vodou v hladké těsto. Těsto dáme na hodinu odpočinout do lednice. Na nepomoučeném vále vyválíme z těsta plát podle velikosti formy a formu vymazanou máslem jím vyložíme. Formu s těstem dáme do lednice a mezitím si připravíme náplň.
  3. Žampionová náplň:
  4. Očištěné a nakrájené žampiony osmahneme na másle, zasypeme moukou, přilijeme mléko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, citrónovou šťávou a chvíli povaříme. Poté směs odstavíme ze sporáky a zamícháme do ní žloutky. Hotovou směs vylijeme na těsto a pečeme při 180 stupních 30-40 minut.
  5. Suroviny (na skleněnou formu o velikosti 30 cm)
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

31
Zobrazit detail Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami
Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Zobrazit detail Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě
Obrázek Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandský řízek s bramborovou kaší

Zobrazit detail Holandský řízek s bramborovou kaší
Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

51
Zobrazit detail Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny
Obrázek Gratinované těstoviny s tuňákem

Gratinované těstoviny s tuňákem

Zobrazit detail Gratinované těstoviny s tuňákem
TOPlist