Hledat
Filters

Smetanová hříbková omáčka by Romča

Potřebné přísady:
  • 2ks smetana - (menší kalíšek)
  • 1ks cibule
  • čerstvé pokrájené hříbky
  • mouka hladká
  • trocha vody nebo vývaru
  • máslo
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • lahůdkové droždí - lze vynechat
Postup přípravy:
  1. Hříbky očistíme a nakrájíme, stejně tak si nakrájíme cibuli. Do kastrolu dáme máslo a na něj dáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme hříbky, osolíme a okmínujeme. Mícháme zhruba pět minut, zaprášíme moukou a promícháme. Podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, necháme provařit. Dochutíme solí a lahůdkovým kořením a máme hotovo. Podávat můžeme s těstovinami tagliatelle nebo houskovým knedlíkem.
Polévky
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Zobrazit detail Pórková polévka s knedlíčky
Obrázek Rychlá hrášková polévka se šunkou

Rychlá hrášková polévka se šunkou

Zobrazit detail Rychlá hrášková polévka se šunkou
Obrázek Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko

Zobrazit detail Polévka s houbovým svítkem - Bavorsko
Obrázek Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi

Zobrazit detail Cesnaková polievka so šunkou, syrom a krutónmi
Obrázek Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Mexická polévka s dýní a kuřecím masem

Zobrazit detail Mexická polévka s dýní a kuřecím masem
Obrázek Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem

Zobrazit detail Polévka z vaječné jíšky, hráškem, červenou čočkou a listovým špenátem
TOPlist