Hledat
Filters

Polévka z červené řepy by Romča

Potřebné přísady:
  • 4-5ks červená řepa
  • troška ghí nebo olivový olej
  • cibule
  • 3 mrkve
  • 2-3 stonky řapíkatého celeru - kdo má rád může dát více a nebo může vynechat
  • 4-5ks brambor - podle velikosti
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • zakysaná smetana na zjemnění
Postup přípravy:
  1. Červenou řepu oloupeme stejně tak mrkev a cibuli. Omyjeme vše a do kastolku dáme rozpálit ghí a nebo olej a na něj dáme na třetiny nakrájenou cibuli, brambory, mrkve, celer a řepu - vše na větší kusy a mícháme. Přidáme bylinky, nejlépe svázané, aby jsme je pak nemuseli lovit. Vše opékáme až nám cibule začne zlátnout a přilijeme vodu. Necháme vařit do doby než nám zeleninka krásně změkne. Vyndáme bylinky a vezmeme tyčový mixér a vše krásně rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a pepřem, podáváme s kopečkem zakysané smetany.
  2. Dobrou chuť !
Vegetariánské
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar

42
Zobrazit detail Seitan - vege maso - základní recept + zeleninový vývar
Obrázek Bramborová šťáva - velmi zdravý a prospěšný nápoj pro Vaše tělo

Bramborová šťáva - velmi zdravý a prospěšný nápoj pro Vaše tělo

45
Zobrazit detail Bramborová šťáva - velmi zdravý a prospěšný nápoj pro Vaše tělo
Obrázek Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány

4.52
Zobrazit detail Vločkové karbanátky nejen pro vegetariány
Obrázek Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem

43
Zobrazit detail Zapečené mléčné brambory s bylinkovým tofu a konopným semínkem
Obrázek Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

Kefír z domácího sojového mléka s rybízem

42
Zobrazit detail Kefír z domácího sojového mléka s rybízem
TOPlist