Hledat
Filters

Pizza těsto kváskové

Potřebné přísady:
  • 100g Lievito Madre
  • 600g manitoba - (já použila 300g manitoba a 300g Aida 3,3)
  • 2lžíce olivového oleje
  • 420 - 470ml vody -( každá mouka jinak saje)
  • špetka cukru
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. Mouku, vodu smícháme a necháme dvě hodiny stát, aby se vyvinul lepek.
  2. Potom přidáme Lievito Madre, prohněteme a necháme opět hodinu stát
  3. Teď přidáme ostatní suroviny a vymísíme v robotu krásné hladké těsto. Nesmí se trhat.
  4. Misku kde bude těsto kynout vymažeme olejem a vložíme do ní. A necháme 30 minut kynout. Po 30 minutách těsto přeložíme a necháme 40 minut kynout. Takto připravené těsto dáme do lednice, tam bude odpočívat 3 dny. Po třech dnech můžeme péct pizzu. Já upeču vždy dvě a další dvě až jindy. Těsto vydrží 5-6 dni v lednici.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Zobrazit detail Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem
Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Zobrazit detail Horčicová smetanová omáčka - vynikající
Obrázek Zeleninový salátek s granátovým jablíčkem

Zeleninový salátek s granátovým jablíčkem

Zobrazit detail Zeleninový salátek s granátovým jablíčkem
Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

3.638
Zobrazit detail Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty
Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zobrazit detail Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

43
Zobrazit detail Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou
TOPlist