Hledat
Filters

Lokše by Romča

Potřebné přísady:

Těsto

  • 1200g brambor
  • 390g hladká mouka

Náplň

  • cukr moučka
  • mletý mák
  • Na potření rozpuštěné máslo
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme hladkou mouku a rukama vypracujeme těsto. Přendáme na pomoučněný vál, vyválíme hada a ukrajujeme kusy ze krerých válečkem vyválíme placky.
  2. Pečeme na tálu nebo palačinkovač, suché pánvi a po upečení dáváme na talíř a ihned potíráme rozpuštěným máslem.
  3. Nakonec pocukrujeme a posypeme mákem, zakápneme rozpuštěným máslem a stočíme jako palačinky.
  4. Tip- kdo chce muže podávat na dlani se zelím a škvarky například.
Hlavní jídla

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Zobrazit detail Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku
Obrázek Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony

Zobrazit detail Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Zobrazit detail Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín
Obrázek Brokolice se slaninou a kukuřicí

Brokolice se slaninou a kukuřicí

Zobrazit detail Brokolice se slaninou a kukuřicí
Obrázek Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča

51
Zobrazit detail Těstoviny s cuketou, sušenými rajčaty a ricottou by Romča
Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Zobrazit detail Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem
TOPlist