Hledat
Filters

Buchtičky s krémem od Lucky

Potřebné přísady:
  • 1 kg polohrubé mouky
  • 60 - 80 g droždí
  • 150 g másla
  • 10-12 lžic cukru (140 g)
  • 600 ml mléka
  • 4 žloutky

toto množství je na dva plné pekáče. Pro rodinku stačí polovina.

Postup přípravy:
  1. Droždí rozdrobíme do hrnku, zalijeme trochou ohřátého mléka, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Do osolené proseté mouky přidáme kvásek , zbytek cukru, zbytek ohřátého mléka a žloutky. Nakonec přimícháme rozehřáté máslo. Vypracujeme těsto a necháme pořádně vykynout - přikryjeme ho a necháme kynout 45 - 60 minut, podle potřeby. Až těsto vykyne, vymažeme si pekáč.
  2. Po vykynutí tvoříme malé stejné buchtičky – kouličky - a každou po stranách potřeme olejem aby se k sobě nelepily a skládáme do pekáče. Dáme do předehřáté trouby na 180 st. na cca 25 min.
  3. Krém:
  4. Uvaříme řidší vanilkový puding dle návodu na sáčku. Krémem přelijeme buchtičky a podáváme
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Zobrazit detail Horčicová smetanová omáčka - vynikající
Obrázek Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem

4.673
Zobrazit detail Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem
Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

43
Zobrazit detail Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou
Obrázek Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny

51
Zobrazit detail Svatomartinská husa s petrželovými knedlíčky od Martiny
Obrázek Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem

Zobrazit detail Cizrna s batáty rajčaty a kokosový mlékem
TOPlist