Hledat
Filters

Slaný koláč z filo těsta s kuřecím masem

Potřebné přísady:
  • 8 plátů těsta filo - mají v Makru
  • 2ks jarní cibulka
  • 6ks vejce
  • 200ml zakysaná smetana
  • 1 svazek chřestu
  • 250g natrhaného kuřecího masa
  • 100g sýra Brie
  • 1 polévková lžíce koření Dukkah
  • sůl a pepř
Postup přípravy:
  1. Troubu nahřejeme na 220 stupňů.
  2. Formu zhruba 30x20 vymažeme. Na vál položíme plát filo těsta, potřeme olejem a posypeme Dukkah kořením. Překryjeme dalším plátem těsta a takto opakujeme dokud máme pláty. Přendáme do zapékací mísy, okraje necháme přečnívat. Lze je různě zahnout či zastrčit.
  3. Těsto posypeme pokrájenou jarní cibulkou. Vejce prošleháme se smetanou, osolíme a opepříme a nalijeme na těsto. Poklademe chřestem, masem a nakonec pokrájenými plátky sýra. Pečeme asi 20 minut.
  4. Koření Dukkah si připravíme takto:
  5. 2 lžičky drcených lískových oříšků
  6. polovina lžičky mletého římského kmín
  7. drcený pepř podle chuti
  8. 2 lžičky sezamu
  9. půl lžičky koriandrových semínek
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota

4.65
Zobrazit detail Termixák alá Termix - forfrovka a neskutečná dobrota
Obrázek Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh

4.920
Zobrazit detail Romčalína - domácí modelína - lepší než playdoh
Obrázek Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924

Zobrazit detail Těsta na ovocné knedlíky - recepty z roku 1924
Obrázek Velikonoční koláč s chřestem

Velikonoční koláč s chřestem

Zobrazit detail Velikonoční koláč s chřestem
Obrázek Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Ghí - přepuštěné máslo - domácí

Zobrazit detail Ghí - přepuštěné máslo - domácí
Obrázek Banánové lívance z přezrálých banánů

Banánové lívance z přezrálých banánů

Zobrazit detail Banánové lívance z přezrálých banánů
TOPlist