Hledat
Filters

Karamel

Potřebné přísady:
  • Cukr krupice
  • Voda
Postup přípravy:
  1. Cukr dáme do kastrůlku a za stálého míchání  rozpustíme. Dáváme pozor, aby se nepřipálil a nezhořkl. Když je karamel rozpuštěný zalijeme studenou vodou z kohoutku. Pozor může vyprsknout, takže opatrně. Poté vznikne jakoby zmražená krusta, která se delším vařením rozpustí. Správnou konzistenci zachytíme tak, že když nabereme karamel lžící a snažíme se ho ze lžíce pomalu vylít je v celku a nedělí se na kapky. Toť celé kouzlo tohoto krásného zlatavého přípravku na dezerty, zmrzliny nebo jídla.
Ostatní
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

44
Zobrazit detail Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu
Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

53
Zobrazit detail Med z květů sedmikrásky- chudobky
Obrázek Houskové knedlíky se špaldovou moukou

Houskové knedlíky se špaldovou moukou

2.54
Zobrazit detail Houskové knedlíky se špaldovou moukou
Obrázek Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor

Zobrazit detail Erdäpfelkas - bavorská specialita z brambor
Obrázek Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou

Zobrazit detail Domácí křehké sušenky se špaldou a čokoládou
Obrázek Sladký keto chléb podle Martiny

Sladký keto chléb podle Martiny

Zobrazit detail Sladký keto chléb podle Martiny
TOPlist